Erämessujen toiminta jatkuu fuusion turvin

Kansainväliset Erämessut täyttää kesäkuussa 50-vuotta

Kansainväliset Erämessut järjestetään 9.–12.6.2022, jolloin Erämessut täyttää 50-vuotta. Koronapandemia on tuonut tapahtuma-alalle paljon haasteita. Riihimäen Messut Oy sulautui vuoden alussa emoyhtiöönsä Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:hyn. Tämä fuusio, josta Riihimäen kaupungin hallitus päätti syyskuussa, takaa Erämessujen toiminnan. Erämessut tullaan järjestämään jatkossa jokavuotisena tapahtumana. Juhlavuoden tapahtuman suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kesäkuun Erämessuja valmistellaan koronasta huolimatta täydellä teholla

Kansainväliset Erämessut järjestetään kesäkuussa 2022. ”Koronatilanne on tällä hetkellä todella vakava”, toteaa messujohtaja Ninni Manninen. ”Syksyllä saatiin järjestettyä useita isoja messuja, kuten Helsingin Kirjamessut ja Tampereen Kädentaidot-messut. Rokotekattavuus on Suomessa hyvä ja koronapassi on otettu käyttöön. Tällä hetkellä olemme hyvin toiveikkaita, että tapahtuma todella toteutuu kesäkuussa”, Manninen jatkaa.

Kesäkuussa on syytä juhlaan, sillä Kansainväliset Erämessut täyttää 50-vuotta. Harva tapahtuma saavuttaa näin korkean iän, Erämessut onkin Suomen vanhin eräalantapahtuma. Juhlavuutta lisää vielä se, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Erämessujen suojelijaksi. Ensimmäisten Erämessujen suojelija vuonna 1972 oli silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Erämessut järjestetään jatkossa joka vuosi

Erämessut on perinteisesti järjestetty Riihimäellä joka toinen vuosi. Koronan vuoksi tapahtumaa on jouduttu siirtämään jo kolme kertaa. Eräalan harrastajamäärät ja tuotteiden myynti ovat koronan aikana nousseet hurjasti. Asiakkaat ovat toivoneet Erämessujen järjestämistä joka vuosi. ”Messut uudistuvat vuosittain. Jatkossa tulemme toteuttamaan vuosittaisia teemoja ja uusia teema-alueita. Juhlavuotena teemamme on vastuullisuus metsästyksessä, kalastuksessa ja retkeilyssä”, kertoo Manninen.

Erämessujen toiminta jatkuu fuusion myötä

Riihimäen kaupungilla, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:llä ja Riihimäen Messuilla oli yhteinen tahtotila siitä, että Kansainväliset Erämessut pystytään jatkossakin järjestämään Riihimäellä. ”Erämessut on tärkeä osa Riihimäen tapahtumatoimintaa. Haluamme fuusiolla turvata Erämessujen jatkon ja kehityksen”, kertoo Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mika Herpiö. Herpiö toimi myös pitkään Riihimäen Messujen hallituksen puheenjohtajana. ”Asiakkaille päin fuusio ei juuri näy”, täydentää Manninen. ”Messutiimi on pysynyt samana, kuten myös yhteinen tavoitteemme – tehdä edelleen Suomen parhaat erämessut kävijöille ja näytteilleasettajille”.

Lisätiedot: www.eramessut.fi
Ninni Manninen, messujohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi,
050 362 6051