Granitin kesäkeikat laajenevat myös Granitin lastenkeikoiksi

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy organisoi viidettä kertaa Granitin kesäkeikat. Kesäkeikkojen tarkoituksena on elävöittää Riihimäen keskustaa ja luoda asukkaille mukavaa ja maksutonta kesäohjelmaa. Tänä vuonna Granitin kesäkeikat laajenee Granitin lastenkeikoiksi, jotka tehdään yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa.


”Olemme innolla järjestämässä Granitin kesäkeikkoja myös lapsille”, kertoo Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n elinkeinopäällikkö Reima Ojanen. ”Granitin kesäkeikkojen on tarkoitus tuoda keskiviikkoiltaisin suomalaisia huipputason artisteja viihdyttämään porukkaa. Näin saamme myös keskellä viikkoa eloa ja iloa Riihimäen keskustaan”, jatkaa Ojanen.

Granitin aukiolla olevat kahvilat ja ravintolat ovat auki kesäkeikkojen aikana. Ensimmäiset Granitin kesäkeikat järjestettiin 2018 Ragnar Granitin aukiolla Riihimäen keskustassa.

Riihimäki on lapsiystävällinen kaupunki

Riihimäen kaupunki sai Unicefilta Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen keväällä 2023. Riihimäen kaupunki haluaa tarjota lapsille ja lapsiperheille entistä laajempaa ohjelmaa. Lasten kulttuuritarjontaan panostaminen on osa lapsiystävällistä kaupunkia.

”Granitin kesäkeikat ovat jo vuosia kuuluneet riihimäkeläiseen kesään”, kertoo Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden vs. vastaava kulttuurituottaja Lyti Aaltonen. ”Toivottavasti lasten tapahtumat saavat yhtä innostuneen vastaanoton”, Aaltonen jatkaa.

Granitin kesäkeikkojen ohjelma

Granitin kesäkeikat alkavat keskiviikkona 29. toukokuuta lastenkeikalla kello 17.30. Esiintyjänä on Maisteri Molto, joka on tunnettu muun muassa Ylen lastenohjelmasta Musiikkia, maisteri Molto, jossa omintakeinen musiikinopettaja maisteri Molto opettaa uusia lastenlauluja. Opetuksessa hän käyttää musiikin eri elementtejä eli rytmiä, harmoniaa, melodiaa, sointiväriä, muotoa ja dynamiikkaa. Samana päivänä esiintyy kello 19.00 Tauski. Tauskin tunnetuimpia soolokappaleita ovat muun muassa ”Ilman sua” ja ”Sinä vain”.

Kesäkuussa keikat jatkuvat 12. kesäkuuta, jolloin vuorossa on Jiri Nikkinen Trio. Grantin kesäkeikat alkavat kello 19.00. Trio esittää 60-luvun musiikkia, muun muassa The Beatlesiä ja The Whota. Heinäkuussa Granitin stagen valloittaa Jani Forsman & Hot Potatoes. Toinen heinäkuun bändi on Preerian osteri, joka soittaa suomenkielistä kantrirokkia tex-mex-mausteilla.

Kesäkeikat jatkuvat elokuussa Granitin lastenkeikoilla. Pikku Papun Orkesteri valloittaa aukion 7. elokuuta. Pikku Papun Orkesteri on lastenmusiikkia säveltävä ja esittävä yhtye. Orkesteri sai alkunsa Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilla vuonna 2012. Kesäkeikat jatkuvat samana päivänä, kun lavan ottaa haltuun Hanna Pakarinen. Pakarinen nousi kuuluisuuteen voittamalla Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun vuonna 2004. Hän edusti Suomea vuoden 2007 Eurovision laulukilpailuissa kappaleella ”Leave Me Alone”.

Vuoden 2024 viimeinen kesäkeikka pidetään 21. elokuuta ja silloin esiintyy Bee. Bee yhdistelee musiikissaan tummaa poppia ja soulia ja nivoo kaiken yhteen upealla ja tunnistettavalla laulusoundillaan.

DJ All Jam aloittaa tunnelman nostatuksen aina ennen Granitin kesäkeikkoja kuudelta.

Lisätiedot:

Lapsiystävällinen Riihimäki
https://www.riihimaki.fi/opi-ja-kasvata/lapsiystavallinen-riihimaki/

Reima Ojanen, elinkeinopäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, 050 401 9005, reima.ojanen@riihimaki.fi

Lyti Aaltonen, vs. vastaava kulttuurituottaja, Riihimäen kaupunki, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, 040 672 9439, lyti.aaltonen@riihimaki.fi

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, 050 516 4004, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi