Joutsen Finland oy laajentaa tehdasta – Investoi uuteen tuotantolaitokseen Riihimäellä

Joutsen Finland Oy rakentaa uuden vuodevaatteiden tuotantolaitoksen tehdasalueelleen Riihimäellä. Investoinnin kokonaisarvo on noin 2 milj. €.

Untuvapeitteitä ja – tyynyjä sekä untuvatakkeja valmistava perheyritys haluaa pitää untuvavuodevaatteiden valmistuksen kotimaassa jatkossakin kilpailukykyisenä. Uudet tilat ja toimintatavat osaltaan auttavat tavoitteen toteutumisessa. Rakennustyöt ovat alkaneet ja muutto uusiin tiloihin tapahtuu keväällä 2015.

Joutsen – tuotemerkin untuvatakit, – peitteet ja -tyynyt ovat Suomen lisäksi arvostettuja myös ulkomailla.

Tärkeimmät vientimarkkinat ovat lähialueillamme Venäjällä, Ruotsissa ja Baltiassa sekä kaukana Kaukoidässä (Japani, Etelä- Korea, Taiwan, Kiina). Joutsen toimii kapealla sektorilla huippulaatuisten untuvatuotteiden valmistajana. Untuvatyynyillä ja peitteillä on Allergia – ja Astmaliiton Allergiatunnus todisteena ainutlaatuisen höyhenjalostusprosessin tuottamasta puhtaasta ja pölyttömästä untuvasta ja höyhenestä.

 

Joutsen Finland Oy on perustettu vuonna 1936. Yrityksen pääkonttori ja tuotanto ovat Riihimäellä.

Tytäryhtiöitä ovat tuotantolaitos Joutsen OÜ Virossa sekä markkinointi – ja logistiikkayhtiö OOO Joutsen Venäjällä. Joutsenella on omat myymälät Riihimäellä, Helsingissä, Espoossa, Tallinnassa ja Pietarissa. Joutsenen liikevaihto oli vuonna 2013 10,4 milj. €. Joutsen työllistää yhteensä 110 henkilöä, joista Suomessa 52, Virossa 48 ja Venäjällä 10. Lisätietoja: Toimitusjohtaja Eero Kotkasaari puh 050 550 3100 eero.kotkasaari@joutsen.com