Poliisihallitukselle nykyaikaiset toimitilat Riihimäelle

RTOY ja Riihimäen Kirjapaino myyvät kiinteistön

Riihimäellä solmittiin 13.12.2010 sopimukset, joiden mukaisesti Senaatti-kiinteistöt vuokraa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella n. 3000m2:n tilat Poliisihallituksen lupahallintoyksikön ase- ja arpajaishallinnon vastuualueiden Riihimäellä olevia toimintoja varten. Poliisihallituksen lupahallintoyksikön ase- ja arpajaishallinnon vastuualueiden Riihimäellä olevat toiminnot keskittyvät sopimuksen myötä Konepajankatu 2:een, jossa on toiminut Riihimäen Kirjapaino vuoteen 2008 saakka. Kiinteistössä jatkaa vuokralaisena edelleen myös Yritysfakta Oy.

Samassa yhteydessä on tehty kauppa jolla Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (ent. Riihimäen Teollisuuskylä Oy) ja Riihimäen Kirjapaino Oy, Suomen Lehtiyhtymä Oy :n tytäryhtiö, myyvät ko. kiinteistökokonaisuuden Pohjola Vakuutus Oy:lle. Pohjola peruskorjaa ja räätälöi tilat vuokralaisen tarpeita vastaavaksi. Hankkeen kokonaisinvestointiarvo on n. 9 milj. euroa.

Kiinteistöjen vuokrausta ja myyntiä on myyjien puolesta hoitanut Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy :n toimitusjohtaja, Riihimäen kaupungin uusi elinkeinojohtaja Mika Herpiö yhdessä Suomen Lehtiyhtymä Oy :n painoliiketoiminnan johtaja Jukka Ahokkaan kanssa. Kiinteistöjen ostaja löytyi kilpailuttamalla suomalaisia ja ulkomaisia kiinteistösijoittajia. ”Projekti on ollut pitkä ja rankka, mutta on hienoa että se saatiin meidän osaltamme päätökseen ja samalla varmistettua ase- ja arpajaishallinnon pysyvä sijaintipaikka Riihimäellä. Nyt iso projekti vasta alkaa, kun ostaja kunnostaa kiinteistöt 2012 syksyyn mennessä.”, Mika Herpiö toteaa.

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy käyttää kauppahinnan mm. tonttivarannon ostamiseen tulevia hankkeita varten. Yhtiön strategiana on vapauttaa varoja omistamistaan kiinteistöistä uusia toimitilojen rakennushankkeita varten. Yhtiö on Riihimäen kaupungin 100% omistama elinkeinoyhtiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja markkinoi riihimäkeläisiä toimitiloja, kehittää ja toteuttaa kaupungin elinkeinotoimintaa sekä tarjoaa konsultointipalveluita toimitilojen omistajille Riihimäellä.

Lisätiedot: Mika Herpiö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, 019 758 5030, 040 5003345

Markku Mäkiaho, Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, 050 529 2055