Riihimäen joulukausi avataan 25.11.2023

Tänä vuonna joulunavauksen tuottavat yhteistyössä Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistys, Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Riihimäen Messut / Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy. Yhtä aikaa järjestetään joulunavaustapahtuma Riihimäen kirjaston pihalla sekä perinteiset Saksalaiset joulumarkkinat Granitin aukiolla ja kauppakeskus Majakan tiloissa. Tapahtuma järjestetään lauantaina 25.11.2023.

Saksalaiset joulumarkkinat tuovat aitoa keskieurooppalaista tunnelmaa Granitin aukiolle ja kauppakeskus Majakkaan. Kauppiaita on ollut paikalla lähes 80 ja mukana on ollut muun muassa lauschalaiset ja böömiläiset suupuhalletut lasikoristeet, lasihelmienkelit sekä juustot, kakut ja leivokset. ”Olimme jo päättäneet, että emme järjestä yksin joulumarkkinoita”, kertoo Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistyksen puheenjohtaja Paula Suoja. ”Nyt kun päävastuu tapahtuman toteuttamisesta siirtyy Riihimäen Messuille, olemme innolla järjestelyissä mukana. Upeaa, että tapahtumamme jatkuu”, jatkaa Suoja. ”Olemme todella mieluusti ottamassa perinteisistä Saksalaisista joulumarkkinoista vastuuta”, iloitsee messujohtaja Ninni Manninen. Saksalaisten joulumarkkinoiden toteutuksen siirtyessä Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistykseltä Riihimäen Messuille, toimintakonseptia kehitetään ja osallistuvassa budjetoinnissa rahoitusta saanut lähiruokamarkkina toteutetaan osana joulumarkkinoita.

”Ideoimme yhdessä, miten saisimme mahdollisimman monipuolisen, mukavan ja jouluisan tapahtuman riihimäkeläisille ja lähikuntien asukkaille. Päätimme yhdistää voimamme ja tehdä tapahtumat yhtä aikaa” kertoo Riihimäen kaupungin vastaava kulttuurituottaja Lyti Aaltonen. ”Karkea jako on, että Riihimäen Messut hoitaa joulumarkkinat ja kulttuurituottajat joulutapahtuman”, jatkaa Aaltonen. Lisänä joulutapahtumaan tulee kauan kaivattu joulukulkue. Joulukulkue on vuosikymmenien perinne Riihimäellä. Tänä vuonna joulukulkueen järjestää Play team -80. Kulkue on osa tapahtumia päivällä, aiemmin se on järjestetty illalla.

Lisätiedot: https://www.riihimaki.fi/koe-ja-nae/tapahtumat/riihimaen-joulutapahtuma/

Mukaan Saksalaisille joulumarkkinoille: https://rtoy.fi/perinteiset-saksalaiset-joulumarkkinat/


Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Paula Suoja, Riihimäen Suomi-Saksa Yhdisty, puheenjohtaja, paula.suoja@saunalahti.fi, 040 8285 539

Lyti Aaltonen, vs. vastaava kulttuurituottaja, Riihimäen kaupunki, lyti.aaltonen@riihimaki.fi, 040 672 9439

Joulukulkue, Petri Mattila, Play team-80, petri.mattila1971@gmail.com, 0405018377

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004