Riihimäen kaupungin tonttitilanne

Riihimäellä on monipuolisesti yrityksille sopivia tontteja. Tontit sijaitsevat Etelä-Mattilassa, Merkoksessa, Riihimäen ABC:n alueelle, Herajoen, Kuulojan ja Sammaliston suunnilla. Kaikkia alueita yhdistää hyvä sijainti ja erinomainen saavutettavuus kaikista ilmansuunnista.

Viime vuosina tontteja on rakentunut hyvin Etelä-Mattilassa Yritystien ja Yrittäjänkadun varsilla. Rakentaminen on tuonut hyvää pöhinää alueelle, joka sijaitsee Riihimäen sisääntuloväylän varrelle. Hienosti rakentuva alue on positiivinen käyntikortti kaupungille. Riihimäen kaupungilla, RTOY:llä ja muutamalla muulla yrityksellä on alueella vielä muutamia tontteja tarjolla erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Herajoen elinkeinoalue on lähellä uutta Arolammin eritasoliittymää. Riihimäen kaupungilla on suuria suunnitelmia alueelle sen hyvästä sijainnista johtuen. Isoilla yritystonteilla voidaan houkutella isoja investointeja Riihimäelle. Alueella on vapaana Meijerintien varrella hyviä teollisuustontteja sekä Riihimäen kaupungilla että kaupungin yhteistyöyrityksillä.

Riihimäen ABC:n lähellä Kinturintien varrella on muutama tontti vapaana. Viime aikoina alue on kiinnostanut yrityksiä ja alueelle on tullut varauksia. Merkoksen alueelle on suunnitteilla asemakaavamuutos, joka tehostaa alueen maankäyttöä ja tuo uusia yrityksiä alueelle.

Fortum on Kuulojan alueen veturi ja kehittäjä, joka vetää alueelle muita kiertotalousalan yrityksiä. Riihimäen kaupungilla on tonttimaata tarjolla Hatlammintien ja Lepistöntien päissä. Tämän lisäksi RTOY:llä on Agantiellä uusi kehittyvä tonttialue, josta on tarjolla näppärän kokoisia yritystontteja kaikenlaisiin tarpeisiin. Kaupungin tarjontaan on myös tulossa perinteisiä teollisuustontteja entisen Petsamonkadun pohjoispäähän nykyiselle Kuurakadulle.

Väestön ikääntyessä myös hoivatonttien kysyntä lisääntyy. Eri hoivayritykset ovat kertoneet, että Riihimäki kiinnostaa erityisesti työvoiman hyvän saatavuuden ansiosta. Riihimäen kaupungin tarjonnasta löytyy muutamia kaupunkirakenteen sisällä olevia hoivaan soveltuvia tontteja ja muutamia hankkeita on myös vireillä.

 

Reilusti, rohkeasti ja ripeästi tontteja kaikille.

Ajantasainen tonttitilanne (linkki) ja yksityisten tonttipörssi (linkki)

Werner Franzén, maankäyttöinsinööri

040 330 4836