RTOY-konsernin omistamat toimitilat kaksinkertaistuvat

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy on ostanut tänään tehdyllä kaupalla yli 68% osuuden Reka Kaapelin ja Fortum Waste Solutionsin käytössä olevat 19000 m2 teollisuustilat omistavasta Riihimäen Kaapelitehdas Oy :stä.  Kauppa tulee kaksinkertaistamaan konsernin vuotuiset vuokratuotot ja omistuksessa olevat neliöt.  Vähemmistöosakkaana Riihimäen Kaapelitehdas Oy :ssä jatkavat Reka Kaapeli Oy (20%) ja Reka Eläkekassa (12%).

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy :n hyvä tuloskehitys on mahdollistanut yhtiön kiinteistösijoitustoiminnan laajentamisen. Pääosin uusia tiloja on hankittu rakennuttamalla, mutta yhtiön kiinteistösalkkua täydentäviä kohteita on myös ostettu.  Tavoitteena yhtiöllä on merkittävästi lisätä kiinteistösijoitustoiminnasta saatavaa voittoa. Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy ei joudu ottamaan hankintaa varten lainkaan lainaa.

Reka Kaapeli Oy teki kaupan yhteydessä kyseisiin, Agantie 3:ssa Riihimäellä sijaitseviin tiloihin uuden 10-20 vuoden mittaisen vuokrasopimuksen.  Tilojen ensimmäinen vaihe on rakennettu 1980-luvulla Ilvesvillan käyttöön, mutta tiloja ion merkittävästi laajennettu 2000-luvulla.  Kyseessä on yksi Riihimäen suurimmista teollisuuskiinteistöistä.

”Olemme iloisia että pääsemme yhteistyöhön Reka Kaapelin kanssa, ja he jäävät kanssamme osaomistajiksi kiinteistöön, joten meillä on yhteinen intressi jatkossa kehittää Riihimäen Kaapelitehdas Oy :n ja Reka kaapelin yhteistyötä. Reka Kaapelilla on tavoitteena kasvattaa omistusosuuttaan Riihimäen kiinteistöstä.  Vuokrasopimus Fortumin kanssa jatkuu myös normaalisti.”, toteaa Mika Herpiö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy :n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja: Mika Herpiö 0405003345