Luomukosmetiikan tekijä tuli Riihimäelle

Luomukosmetiikkaa valmistava Flow muutti Riihimäelle elokuussa, ja se pääsi käynnistämään täysipainoisesti kosmetiikkatuotantonsa syyskuussa Mattilan Kylänraitilla sijaitsevissa tiloissa. Flow Cosmetics perustettiin vuonna 2004.
Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen henkilöä. Flow suuntasi Riihimäelle Hyvinkäältä, jossa sen toimitilat kävivät liian ahtaiksi. Yritykselle löytyi Riihimäeltä riittävän suuri toimitila, joka remontoitiin Flow:n tarpeita vastaavaksi.

Ennen muuttopäätöstä Flow:n johto etsi yritykselle sopivaa tilaa muun muassa Yritysvoimalan avulla ja harkitsi myös omien tilojen rakentamista.

Riihimäen Tilat ja Kehitys oy:stä otettiin meihin yhteyttä ja elinkeinojohtaja Mika Herpiö toimi asiamme edistämisessä erittäin aktiivisesti”, markkinointijohtaja Suvi Kunnari kertoo.

Aiempaa suuremmat varasto- ja tuotantotilat Mattilassa mahdollistavat sen, että Flow kasvattaa toimintaansa ja hankkii uusia tuotantolaitteita. Laitehankintoja edellyttää esimerkiksi uusi meikkisarja, jota yritys on lanseeraamassa.

Meille on tärkeää myös se, kuinka hyvin Riihimäki hoitaa yrittäjien asioita. Hyvinkäällä vastaavaa palvelua ei ollut. Riihimäellä yrittäjistä huolehtiminen on aivan omaa luokkaansa”, Kunnari sanoo.

Riihimäeltä Flow:n tuotteita lähtee eteenpäin tukkukauppiaille ja jälleenmyyjille. Lisäksi yritys on avaamassa Riihimäelle tehtaanmyymälän. Myymälässä aiotaan järjestää muutaman kerran vuodessa outlet-päiviä, jotka ovat olleet suuressa suosiossa Hyvinkäällä. Tavallisesti tehtaanmyymälä on avoimena arkipäivisin ja Flow:n omasta verkkokaupasta tilattuja tuotteita voi noutaa Mattilasta jo nyt.
Flow:n tuotteita myydään muun muassa Tokmannilla ja Ruohonjuuressa.

Flow:n kosmetiikkatuotteet valmistetaan luonnonmukaisista raaka-aineista.
Kunnari uskoo, että Flow Cosmetics kasvaa tulevaisuudessa voimakkaasti.

Luomukosmetiikan kysyntä kasvaa huimaa vauhtia maailmanlaajuisesti. Uskon, että meillä on kasvumahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla, jossa meillä on jo nyt muutamia jälleenmyyjiä”, hän sanoo.