Valio julkisti 170ME investoinnin Riihimäelle

Valio Oy on päättänyt aloittaa uuden välipalatehtaan rakentamisen Riihimäelle lähelle nykyistä Valion Herajoen tehdasta. Rakennusinvestoinnin arvo on noin 75 miljoonaa euroa, ja välipalatehtaan kokonaiskustannusarvio kohoaa noin 170 miljoonaan euroon.

– Riihimäen kaupunki on iloinen Valion päätöksestä rakentaa välipalatehdas Riihimäelle. Hankkeella on mittava elinkeinopoliittinen vaikutus Kanta-Hämeessä ja koko Etelä-Suomessa, sanoo Riihimäen kaupunkinjohtaja Seppo Keskiruokanen. Elinkeinojohtajan Mika Herpiön mukaan Riihimäen elinkeinopoliittinen tilanne näyttää erittäin hyvältä, kun muutakin tuotannollista toimintaa on tulossa. Hankkeen tuomat työpaikat ovat erittäin tervetulleita, koska työpaikkatilanne on haasteellinen.

Valtatie 3:lle Herajoen läheisyyteen on suunnitteilla Arolammin eritasoliittymä. Liittymä sijaitsee Riihimäeltä neljä kilometriä Hyvinkään pohjoisesta liittymästä pohjoiseen ja reilu kolme kilometriä Herajoen liittymästä etelään.

– Arolammin eritasoliittymän rakentamisesta tehdään parhaillaan Liikenneviraston kanssa keskinäistä sopimusta, joka tulee käsittelyyn kesäkuun aikana. Tiesuunnitelma on valmis, ja liittymän rakentamisvalmius on ensi vuoden alussa. Arolammin eritasoliittymän rakentaminen parantaa merkittävästi liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta, jatkaa Keskiruokanen.

Lisätietoja kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen, p. 040 330 4010