RTOY ja Rii­hi­mäen kau­pun­ki rie­haan­tu­vat: kes­kus­taan li­sää elä­mää

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) ja Riihimäen kaupunki ovat käynnistäneet kaupunkikeskustan elävöittämishankkeen. Hanke kantaa nimeä Rieha. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Riihimäen keskustan kilpailukykyä ja vetovoimaa niin liiketoiminnan, matkailun kuin asumisen näkökulmasta.

”Elinvoimainen kaupunkikeskusta on kaupungin sydän. Ihmiset luovat keskustan ja sen tunnelman, siksi kutsun kaikki riihimäkeläiset mukaan elävöittämään keskustaa”, RTOY:n toimitusjohtaja Samuel Koivisto sanoo.

Hankkeessa kaupunkikeskusta ymmärretään laajasti, ja siihen sisältyy Hämeenkadun ja asemanseudun ympäristöt palveluineen.

Kes­kus­tan kä­vi­jä­mää­rät kas­vuun

Hankkeen avulla keskustaan tuodaan elämää ja eloa muun muassa tapahtumien ja yhteisten markkinointikampanjoiden avulla. Riihimäen keskustan kehittämisessä huomioidaan helppo saavutettavuus ja kuljettavuus sekä kaupallinen houkuttelevuus. Hanke tähtää viihtyisään elävien kohtaamisten kaupunkikeskustaan.

”Elinkeinoyhtiön ja kaupungin tavoitteena on yhteistyössä muiden keskustan toimijoiden kanssa parantaa keskustan houkuttelevuutta, lisätä keskustan kävijämääriä sekä kävijöiden ja asiakkaiden intoa tulla asioimaan ja viihtymään keskustaan,” Koivisto kertoo.

Riehaa vetää riihimäkeläinen yrittäjä Tomi Hänninen. Pilottihanke kestää joulukuun loppuun 2024, mutta aikaansaannosten halutaan vakiintuvan osaksi kaupungin elinkeinoyhtiön RTOY:n, kaupungin ja paikallisten yrittäjien toimintaa.

Yh­des­sä koh­ti shop­pai­lu­ta­pah­tu­maa

”Keskustan elinvoiman vahvistaminen vaatii nopeita ja pitkälle tulevaisuuteen katsovia toimia. On tärkeää, että elinkeinoyhtiö ja kaupunki kehittävät keskustan houkuttelevuutta yhdessä yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Toukokuussa jalkaudun keskustan toimijoiden pariin kuulemaan heidän kehitystoiveitaan”, hanketta vetävä Tomi Hänninen kertoo.

Rieha toteuttaa alussa muun muassa tapahtumia ja markkinointikampanjoita. Tavoitteena on järjestää esimerkiksi shoppailutapahtuma.

”Rieha on uudenlainen konsepti, jossa teemme yhteistyötä laajasti eri sidosryhmien kanssa. Toteuttaminen vaatii elinkeinoyhtiön ja kaupungin lisäksi myös kaikkien riihimäkeläisten asukkaiden ja toimijoiden mukana oloa. Riehaannutaan yhdessä upeasta kaupunkikeskustamme!”, Hänninen kannustaa.

RTOY ja Riihimäen kaupunki viestivät Riehasta ja hankkeen tapahtumista ja tempauksista verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa. Riihimäkeläiset ja keskustan yrittäjät voivat osallistua Riehaan käyttämällä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #RiehaRiihimäki ja merkitsemällä julkaisuihin RTOY:n ja kaupungin.

Riihimäen tapahtumakalenteri
Riehan esittelysivu RTOY:n verkkosivuilla

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Samuel Koivisto, RTOY, puh. 040 841 0700
Rieha-hankkeen vetäjä Tomi Hänninen, puh. 044 244 4965