Kes­kus­tan ke­hit­tä­mis­han­ke Rie­ha

Riihimäen kaupungille vireä ja vetovoimainen keskusta on tärkeä. Riihimäen kaupunkistrategiassa on useita tavoitteita, jotka liittyvät asemanseudun ja keskustan kehittämiseen. Riihimäkeä kehitetään muun muassa ihmisenkokoisena ja tiiviinä asemakaupunkina, jossa arki on sujuvaa ja palvelut ovat lyhyen kävely- tai pyöräilymatkan päässä.

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) ja Riihimäen kaupunki ovat käynnistäneet kaupunkikeskustan elävöittämishankkeen, joka kantaa nimeä Rieha. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Riihimäen keskustan kilpailukykyä ja vetovoimaa niin liiketoiminnan, matkailun ja asumisen näkökulmasta. Hankkeessa kaupunkikeskustalla tarkoitetaan Hämeenkadun ja asemanseudun ympäristöä palveluineen.

Hankkeen tavoitteena on tuoda keskustaan elämää ja eloa muun muassa tapahtumien ja yhteisten markkinointikampanjoiden avulla. Lisäksi kaupungin ja elinkeinoyhtiön haluavat parantaa keskustan houkuttelevuutta ja kasvattaa keskustan kävijämääriä. Kaupunki ja elinkeinoyhtiö kutsuvat työhön mukaan keskustan toimijoiden lisäksi kaikki keskustan kehittämisestä kiinnostuneet.

Hanke päättyy joulukuussa 2024, mutta Riehan aikaansaannosten halutaan vakiintuvan osaksi kaupungin elinkeinoyhtiön, kaupungin ja paikallisten yrittäjien toimintaa. Riehan rahoituksesta vastaa RTOY.

RTOY ja Riihimäen kaupunki viestivät Riehasta ja hankkeen tapahtumista ja tempauksista verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa. Riihimäkeläiset ja keskustan yrittäjät voivat osallistua Riehaan käyttämällä aihetunnistetta #RiehaRiihimäki ja merkitsemällä julkaisuihin RTOY:n ja kaupungin.

Lisätietoja hankkeesta antaa RTOY:n toimitusjohtaja Samuel Koivisto (puh. 040 841 0700) ja hanketta vetävä Tomi Hänninen (puh. 044 244 4965).

Rieha Riihimäki -punainen logo