Digitalisaatio siivittää Riihisoftin menestystä – monialainen yritys haluaa pysyä Riihimäellä
Riihimäki panostaa uudessa strategiassa robotiikkaan, ja kaupunki haluaa olla edelläkävijä esimerkiksi robotiikan opetuksessa. Kun maailma digitalisoituu, robotiikka ja automaatio ovat vahvasti läsnä kaikkialla.
Riihimäkeläinen Riihisoft Oy on esimerkki siitä, kuinka yritys menestyy tuottamalla digitalisaatioon liittyviä palveluja. Ohjelmistokehitysalan yrityksessä ei olla totuttu käyttämään robotiikka-termiä, vaikka sen ohjelmistot usein hoitavat ohjelmakoodilla automaattisesti erilaisia rutiinitehtäviä.
Toimitusjohtaja Jouko Kukko innostuu puhuessaan koodaamisesta, päätelaitehallinnasta, järjestelmähallinnasta, tiedonhallinnasta, ohjelmistokehityksestä, ekosysteemiestä ja automaatiosta. Hän näkee menestymisen lähtökohdaksi sen, että henkilöstölle luodaan mahdollisuudet tehokkaaseen ja rentoon työntekemiseen.
Riihisoftissa uskotaan vahvasti siihen, että tulevaisuus ja väsymätön kehitystyö kantavat yritystä. Alkamassa on ehkäpä digiajan menestystarina, jota digipalveluiden kasvava kysyntä tukee.
”Liikevaihtomme on kasvanut 19 prosenttia edellisestä tilikaudesta. Olemme tehneet rekrytointeja ja rekrytointeja on parhaillaan menossa”, Jouko Kukko kertoo.
Riihisoftin tämänhetkinen kärkituote on Riihi DMA eli Microsoftin pilviteknologioihin perustuva palvelu, jolla automatisoidaan työasemien ja muiden päätelaitteiden käyttöönotto sekä elinkaaren hallinta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että uuden työntekijän tietokone on hetkessä käyttövalmis, kun työntekijä saa tarvitsemansa ohjelmistot käyttöönsä omilla käyttäjätunnuksillaan. Palvelu pudottaa pois asennus- ja aloitusvaiheen ja vähentää perinteisen it-tuen tarvetta.
Riihi DMA myös huolehtii ohjelmistojen ja tietoturvan päivityksistä automaattisesti. Sen käyttöönottoa tutkitaan tällä hetkellä myös Rhl-Data Oy:ssä, joka tuottaa tietohallintapalveluja sekä it-ylläpitoa ja it-tukea muun muassa Riihimäen kaupungille.
”Kun perusasiat toimivat automaattisesti, yrityksen it-henkilöstön voimavaroja vapautuu muuhun työhön. Riihi DMA on edellä muita markkinoilla olevia tuotteita ja panostamme siihen vahvasti.”
Riihisoft tuottaa muun muassa järjestelmänhallinta- ja yrityssovelluspalveluita sekä tarjoaa asiantuntijuuttaan yritysmaailman käyttöön. Yritys on vastikään esimerkiksi toimittanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille Meilahden sairaalan simulaatiokeskuksen varausjärjestelmän.
Riihisoft on kehittänyt yhdessä Tamtronin kanssa mittausjärjestelmän, jossa rautatiekiskoihin asennetut anturit mittaavat ja punnitsevat junaliikennettä. Järjestelmä analysoi keräämäänsä suurta tietomäärää ja raportoi mittaustulokset junaliikenteen liikenteenohjauskeskuksiin. Se havaitsee poikkeamat, kuten kuormausvirheet ja ratakiskoja kuluttavat junavaunujen pyöräviat, ja ilmoittaa niistä.
Riihisoft on työstänyt myös Rokote.fi-sivuston julkaisujärjestelmän. Sivusto on tällä hetkellä käytössä kuudessa maassa.
”Me olemme hyvin monialainen yritys”, Kukko kuvailee.
Riihisoftissa työskentelee tällä hetkellä 15 työntekijää ja vuonna 2011 perustettu yritys on henkilöstönsä omistuksessa. Yrityksen toimisto sijaitsee Riihimäen matkakeskuksessa.
”Me haluamme olla Riihimäellä erityisesti nyt, kun olemme tiivistäneet yhteistyötä Riihimäen kaupungin kanssa. Pyrimme löytämään työntekijät Riihimäen lähiympäristöstä.”
Riihisoftissa on säännöllisesti työharjoittelijoita Hämeen ammattikorkeakoulusta, ja yritys pyrkii työllistämään harjoittelijansa harjoittelujakson jälkeen. Ammattikorkeakoulujen kanssa tehdystä yhteistyöstä kertoo myös se, että Riihi DMA:sta tehdään parhaillaan opinnäytetyötä Lahden ammattikorkeakouluun.
Marke Harkas