Riihimäen Tilat ja Kehitys auttaa ukrainalaisia pakolaisia työllistymisessä

Riihimäellä asuu viimeisimpien tietojen mukaan yli 700 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista.  Määrä on noin 3 % Riihimäen asukasmäärästä (Suomessa keskimäärin prosentuaalinen osuus on 0,8 %). Ukrainalaisten pakolaisten lisäksi Riihimäellä on yli 250 muuta ulkomaalaista työnhakijaa ja runsaasti kansainvälisiä opiskelijoita, joiden työllistymisen haasteena on huono tai olematon suomen kielen taito.

Riihimäen Tilat ja Kehitys on mukana auttamassa ukrainalaisia ja muita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä työnhaussa. Kun he integroituvat Riihimäen seudun työelämään, parhaassa tapauksessa he sitoutuvat seutuun ja heistä tulee pysyvä apu työvoimapulaan.  Riihimäen Tilat ja Kehitys on lähettänyt riihimäkeläisille yrityksille kirjeen, jossa tiedustellaan mahdollisuutta tarjota työpaikkoja.

”Olemme saaneet kirjeisiin todella hyvän vastaanoton. Vaikka aina ei työpaikkaa olisi tarjolla, yritykset ovat olleet hyvin tyytyväisiä aktiivisuudestamme”, kertoo Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy toimitusjohtaja, Riihimäen Kaupungin elinvoimajohtaja Mikä Herpiö.

Riihimäen Tilat ja Kehitys ja Riihimäen kaupunki ovat järjestäneet myös Töitä nyt! -tapahtumia. Näissä tapahtumissa on tarkoituksena löytää ukrainalaisille töitä. Työllisyys asiaa koordinoi Riihimäen kaupungin työllisyyspalvelut. Heihin voi olla suoraan yhteydessä työpaikkojen osalta: tyollisyyspalvelut@riihimaki.fi.

Lisätietoja:

Mika Herpiö, elinvoimajohtaja, mika.herpio@riihimaki.fi, 040 500 3345

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Perjantaina 24.2.2023 tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan.

Lue myös: Riihimäen kaupungin tiedote aiheesta: Ulkomaalaistaustaisten työllistyminen helpottui Prepaid-korttien ansiosta

sekä: Riihimäen kaupunki liputtaa Ukrainan tueksi 24.2.

Edistämme Riihimäen seudun elinvoimaa ja työllisyyttä yhdessä.

Riihimäen kaupunki, Riihimäen työllisyyspalvelut, TE-palvelut Häme, Hausjärven kunta, Lopen kunta, Hyria ja HAMK