Muovituotteistaan tunnettu Melaja Oy tyytyväinen sijaintiinsa Riihimäellä

Muovituotteistaan tunnetussa Melaja Oy:ssä ollaan tyytyväisiä yrityksen nykyiseen sijaintiin Riihimäellä. Yritys valmistaa muovista sisustustuotteita, kuten designvalaisimia, ja tekee yhteistyötä sisustusarkkitehti ja muotoilija Eero Aarnion sekä muiden suomalaismuotoilijoiden kanssa. Lisäksi Melaja Oy valmistaa suuria määriä muovituotteita teollisuuden tarpeisiin.

”Tuotannossamme näkyvin osa ovat sisustuotteet, joiden myynti on ollut varsin tasaista. Määrällisesti muovituotteistamme suurin osa on teollisuuden alihankintana tehtyjä volyymituotteita”, Melajan toimitusjohtaja Petri Melaja kertoo.

Melaja Oy muutti Riihimäelle Keravalta. Muuton syynä oli yrityksen kasvanut tilantarve. Riihimäeltä yritys sai valittavakseen useita erilaisia tilavaihtoehtoja.

”Etsimme uutta toimitilaa laajalta alueelta. Siinä vaiheessa Riihimäen Tilat ja Kehitys oli aktiivisesti yhteydessä meihin ja lopulta valitsimme Riihimäeltä tilan, joka oli meille tuotannollisesti ja taloudellisesti sopivin”, Petri Melaja sanoo.

Riihimäelle muutettuaan Melaja Oy sai käyttöönsä Sepänkadulta tuotanto- ja toimistotilojen lisäksi sille tarpeellisen piha-alueen. Ylimääräinen toimistotila puolestaan muuntui tehtaanmyymäläksi.

”Meillä ei ollut Keravalla tehtaanmyymälää. Riihimäellä olemme järjestäneet tehtaanmyymälässä muutamia tapahtumia ja kampanjatempauksia, jotka ovat onnistuneet kivasti. ”

Petri Melaja on tyytyväinen myös siihen, että yritys on löytänyt Riihimäellä lähiympäristöstään pienteollisuuden yhteistyökumppaneita.

Perheyrityksenä toimiva Melaja Oy työllistää tällä hetkellä kahdeksan perheen ulkopuolista työntekijää. Heistä osa on palkattu yritykseen Riihimäeltä ja sen lähiseudulta.

Melaja Oy on perustettu 90-luvun alussa Hyvinkäällä, ja se on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1998 lähtien teollisuuden muovituotteiden valmistajana. Sisustustuotteiden valmistamisen se aloitti vuonna 2003 Eero Aarnion suunnittelemalla Tupla Kupla -valaisimella.  Hyvinkäältä yritys muutti Keravalle vuonna 2010 ja Keravalta Riihimäelle 2017.

”Olemme viihtyneet Riihimäellä hyvin. Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy on aktiivinen toimija ja vastaa yritysten tarpeisiin. Sellaista ei ole esimerkiksi Hyvinkäällä.”