Ullan Pakari ja kaurajuntta

Tuoksuva ja herkullinen kaurajuntta. Se on Ullan pakarin suosituin tuote.

Kaurajunttaa, kuten Ullan pakarin muitakin tuotteita, leivotaan Riihimäellä, jonne yritys teki suurinvestoinnin kaksi vuotta sitten. Uuden karhea leipomokahvilarakennus seisoo lähellä kolmostietä ja Ullan pakarin toimitusjohtaja Heikki Lankoski on tyytyväinen mies.

Olemme tyytyväisiä sijaintiin, kaupungin toimintaan ja siihen, kuinka riihimäkeläiset ovat ottaneet meidät vastaan”, hän sanoo.
Ullan pakari on pitkäikäinen perheyritys, jonka ensimmäinen junttapulla leivottiin 1911 Satakunnassa Honkajoella. Leipomon toiminta keskittyi 1970-luvulla Poriin, jossa se jatkuu edelleen.Runsas kaksi vuotta sitten Ullan pakari etsi uutta toimipaikkaa Etelä-Suomen alueelta. Yritys kävi läpi eri sijaintivaihtoehtoja, joista leipomotuotteet pystyttäisiin kuljettamaan ripeästi ja lyhyillä kuljetusmatkoilla eteenpäin kohti eteläsuomalaisia kuluttajia.

Uusi leipomo haluttiin näkyvälle paikalle, jotta sen tunnettuus kasvaisi. Tässä harkintavaiheessa Riihimäen kaupungin Tilat ja Kehitys oy:stä otettiin yhteyttä Lankoskeen ja investointisuunnitelma lähti toteutumaan ripeästi.

Kaurajuntta

Kun sopiva tontti Riihimäeltä löytyi, asiat etenivät todella nopeasti. Tontti oli kaupungin omistuksessa, mutta vielä ilman sopivaa kaavaa. Esimerkiksi tonttimme kaavoitus hoidettiin nopeimmalla mahdollisella tavalla”, Lankoski kertoo.

Yrityksen tontti Riihimäellä on suuri ja Ullan pakari voi tarvittaessa tehdä sille usean tuhannen neliön laajennuksen. Tällä hetkellä laajennussuunnitelmat eivät ole ajankohtaisia, vaan yritys panostaa entistä vahvemmin jo olemassa olevaan toimintaansa.
Vuonna 2011 Ullan pakari avasi leipomon Hyvinkäällä pääkaupunkiseudun asiakkaita varten.

Vuonna 2016 valmistui iso leipomokahvilarakennus Riihimäelle, jonne Hyvinkäällä toiminut leipomo siirtyi.Ullan pakarin Riihimäen leipomossa työskentelee 35 ihmistä. Osa heistä on riihimäkeläisiä, osa lähikunnista. Omissa yritystarpeissaan, kuten huolto- ja kunnossapitotöissä, Ullan pakari pyrkii käyttämään paikallisia yrittäjiä. Ullan pakari toimii siis vahvasti Riihimäkeen sitoutuen.

Riihimäen leipomon työntekijöistä kaikki ovat leipomosta parinkymmenen kilometrin säteeltä. Ei kukaan viitsi kovin pitkältä ajaa aamuyöllä leipomoon töihin”, Lankoski sanoo.

Asiakkaat puolestaan ovat löytäneet tiensä Ullan pakariin: Riihimäen leipomon lounaskahvilassa ja myymälässä riittää nälkäisiä kävijöitä.

Lankoski onkin valmis suosittelemaan Riihimäkeä myös muille yrityksille.

Riihimäen sijainti on keskeinen ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Viranomaistoiminta on joustavaa ja ripeää. Se on yritykselle tärkeää”, hän muistuttaa.
Ullan pakarin tuotteita myydään ruokakaupoissa Hämeenmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla.

Riihimäen ja Porin leipomoiden yhteydessä toimivat leipomomyymälät ja lounasravintolat.
Ullan pakarilla on toinen leipomo Satakunnassa ja yritys työllistää kaikkiaan noin 50 ihmistä. Satakunnassa yrityksen kahvilatoiminta on kuitenkin pienempää kuin Riihimäellä. Leipomoiden tuotevalikoimat ovat lähes samanlaiset.

Kanta-Hämeessä limpun syöminen on juhlaan, kuten jouluun ja pääsiäiseen, liittyvää. Satakunnassa limppua syödään ympäri vuoden”, Lankoski sanoo.