Sopiva tila unelmien ompelimolle

Kirsi Sipilän kiinnostus käsitöihin heräsi jo lapsena. Kun hänen äitinsä ompeli vaatteita, istui Kirsi toisella puolella ihailemassa ja kyselemässä. Lukion jälkeen elämä vei opiskelemaan meteorologiaa, mutta suunta vaihtui takaisin käsitöihin. Hän valmistui ammattikoulusta sisustusompelijaksi keväällä 2011.

”Koen olleeni onnekas, kun olen saanut valmistumiseni jälkeen tehdä pääsiassa oman alani töitä kangasmyyjänä ja ompelijana. Monipuolista kokemusta ja ompelukilometrejä karttui rutkasti yrittäjyyttä edeltävän viiden vuoden aikana kolmen eri työnantajan palveluksessa”, kertoo Sipilä.  

Lopulta Sipilä päätyi Riihimäelle ja yrittäjyys alkoi kiinnostamaan. Riihimäeltä puuttui ompelimo, joten kysyntää oli. Ompelimo Sellistin Sauma perustettiin Riihimäelle 4,5 vuotta sitten eli keväällä 2019. Koronakurjimuksen jälkeen yrityksen yhtiömuoto vaihtui oy:ksi ja Sipilä toteutti haaveensa palkkaamalla työntekijäksi vanhan työkaverinsa Camillan. 

Kuva Kirsi Sipilästä ompelukoneen äärellä
Kirsi Sipilä Ompelimo Sellistin Sauman yrittäjä

Sopivan tilan metsästys

Sipilä etsi tilaa Riihimäeltä, joka olisi sijainniltaan hyvä, kompakti ja edullinen. Sijainti ja hinta nousivat suurimmiksi kriteereiksi. Myös tila ilman portaita oli toiveissa, sillä ompelimossa käy paljon iäkkäitä asiakkaita. Tila on saatu hyvin järjestettyä. Siellä on muun muassa kaksi sovituskoppia ja peräti kuusi ompelukonetta, joilla tehdään erilaisia korjaustöitä.  

Työssä parasta on vapaus. Sipilä pitää korjaustöiden tekemisestä, koska ne voi tehdä pikkutarkasti. Työn jäljessä tavoitteena on täydellinen. Sipilä rakastaa työtään: ”Olen saavuttanut elämässäni pisteen, jossa on hyvä. Toivon, että olen samassa tilanteessa myös viiden vuoden päästä”. 


Riihimäen Tilat ja Kehitys auttaa yrittäjiä tilojen löytämisessä

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) auttoi tilojen löytämisessä. Heti ensimmäisellä kerralla löytyi oikea. Sipilä on myös osallistunut RTOY:n, Riihimäen kaupungin ja Riihimäen Yrittäjien yhteismarkkinointikampanjoihin kuten kivijalkakeskiviikkoon.  RTOY:ltä Sipilä on ollut yhteydessä Reima Ojaseen. Yhteydenpito on ollut helppoa ja apua on saanut kaivatessa.

Ojanen kehottaakin pienellä kynnyksellä ottamaan yhteyttä RTOY:hyn. ”Meidän palveluumme kuuluu sopivien toimitilojen etsintä ja esittely. Meiltä saa tietoa myös sellaisista kohteista, jotka eivät ole julkisesti myynnissä tai vuokralla. Autamme mielellämme”.

Mutta mistä nimi Sellisti tulee? Sipilä on soittanut selloa pienestä pitäen. Tällä hetkellä hän on riihimäkeläistymisen myötä mukana Kamariorkesteri Bravurassa sekä Selcimer duossa. ”Yrityksen suunnittelu- ja perustamisvaiheessa soittamisesta muodostui yllättävänkin tärkeä voimavara, joka auttoi rentoutumaan ja kasaamaan ajatukset kaikkien jännityksen, innostuksen ja pelonsekaisten tunteiden keskellä”, kertoo Sipilä nimen taustasta.

Ompelimo Sellistin Sauma Oy

Ompelimo Sellistin Sauma tarjoaa laadukasta ja monipuolista ompelu- ja korjauspalvelua aivan Riihimäen keskustassa. Sellistin Saumassa tehdään korjaustöitä laidasta laitaan: vaatteista veneen pressuihin ja hääpuvuista hevosen loimiin. Lue lisää: https://www.sellistinsauma.fi/

Ompelimo Sellistin Sauma Oy

Kirkkopolku 6, 11100 Riihimäki

Ompelimo palvelee ma-pe klo 10–17 ilman ajanvarausta.

Kuva Sellistin sauman ompelimosta jossa näkyy ompelukoneita, tarvikkeita ja pukuhuone